4x banen waarvan je niet wist dat ze bestonden

Werken in een callcenter of kledingwinkel is niet zo gek. Maar wie weet ben je wel op zoek naar een nieuwe baan. Wij noemen vier banen waarvan je niet wist dat ze bestonden. Misschien is het tijd voor een carrièreswitch?

Plaats delict schoonmaker

Een beetje luguber is het wel, maar een plaats delict moet naderhand goed worden schoongemaakt. Hiervoor moet je wel een sterke maag hebben, want je weet niet altijd wat je aantreft. Het kan een ongeval zijn, maar ook een moord. Speciale schoonmakers zorgen ervoor dat alle sporen van het delict worden schoongemaakt en dat alles er weer tiptop in orde uitziet. Het is een naar klusje, maar het betaalt wel een hele hoop geld. 

Dierenvoer tester

Hoe weet je of het hapje van je trouwe viervoeter goed in de smaak valt? Helaas kan je huisdier het je niet vertellen. Gelukkig zijn er mensen die het voorproeven voordat het in de winkels komt. Dit klinkt misschien vreemd, maar eigenlijk is dierenvoer over het algemeen prima eetbaar voor mensen. Natuurlijk hoef je je avondeten niet te vervangen voor een blik hondenvoer, maar sporadisch een hap nemen kan geen kwaad. Als echte fijnproever beoordeel je onder andere de geur, smaak en structuur.

Veiligheidswacht in besloten ruimtes

Heb je je weleens afgevraagd hoe iemand een windmolen binnenkomt? Nou, daar is dus een baan voor. Dankzij besloten ruimte training worden mensen getraind om een moeilijk te betreden gebouw binnen te komen. Hierbij kun je denken aan een container, riool, sluis of zelfs een kruipruimte. De ingang bevindt zich heel laag of juist heel hoog op een gebouw. Hiervoor moet je wel sterk in je schoenen staan, want de toegang is vaak vernauwd. Maar geen zorgen, dankzij een toolbox veilig werken in besloten ruimten word je goed opgeleid zodat je veilig alles kan betreden.

Verloren golfballenraper

Heb je weleens een balletje geslagen op de golfbaan? Dan heb je vast wel gemerkt dat de sport niet zo makkelijk is als het lijkt. Vooral voor beginners is het nog lastig om de bal daadwerkelijk in de hole te krijgen. De kans is groter dat de bal in het water valt. Als golfer ga je natuurlijk niet in de vijver springen om de bal weer te pakken. Daar is personeel voor! Als verloren golfballenraper heb je een speciaal duikpak om alle verdwenen ballen weer boven water te brengen. Je moet dus niet bang zijn voor water als je dit beroep uitoefent.