De beste tips voor je CV.

      Geen reacties op De beste tips voor je CV.

Ben je al een tijd opzoek naar een baan en droom je wel eens van het werken als bijvoorbeeld business controller of financial controller? Zou je gewoon eens een volgende stap willen zetten in je huidige carrière? Of ben je juist leidinggevende met een eigen business en ben je op zoek naar een nieuwe werknemer? Wellicht zouden wij je daarbij kunnen helpen! Wij als Staan bieden vele vacatures aan binnen het bedrijfsleven en de financiële sector en helpen je hieronder met een aantal tips voor het opstellen van je CV. 

Waar wordt bij een CV het eerste naar gekeken? Dit blijkt, zonder alle informatie gelezen te hebben, meteen al de algehele lay out te zijn. Ziet het eruit als een rommeltje, zijn er te veel tabellen en grafieken te zien? Dan heb je al een grote kans dat degene die de brief ontvangt niet het uitnodigende gevoel zal krijgen voor het lezen van je brief of mailtje. Overzichtelijkheid en scanbaarheid zijn hierbij de grote winnaars. Zorg er dus voor dat je CV niet langer zal worden dan 2 pagina’s. Al zou je graag élke kleine vaardigheid die je hebt, willen verklaren om de beste indruk te willen maken, op een bepaald punt zou dit ook als té veel kunnen worden gezien. Vermijdt hierbij dus hele lappen tekst, zorg voor witte vlakken in je CV en zorg ervoor dat je werkervaring het belangrijkste, duidelijkste en meest snel te vinden stuk wordt van je CV. Gebruik ter verduidelijking een ‘volwassen lettertype’, vetgedrukte woorden of kleur aanduidingen zodat datgene dat jij te vertellen hebt meteen in het oog zal springen. Ook een tip; Duik het internet op en zoek naar CV templates. Makkelijker kan het op deze manier niet worden! 

Voeg een goede duidelijke foto op en sla je CV vooral in PDF op. Mocht je het CV in een andere extensie opslaan zoals Word, zal je bestand op het moment dat de recruiters het openen, verspringen en vol staan met autocorrectie lijntjes, wat zorgt voor veel gedoe en veel onduidelijkheid. 

Doe je best en succes!