Een medestudent verslaafd?

      Geen reacties op Een medestudent verslaafd?

Is jouw medestudent veel afwezig, snel geïrriteerd en toont hij of zij vreemd gedrag? Heb je het vermoeden dat er meer aan de hand is in de richting van verslaving? Dan is dit bericht relevant voor jou.

Wat is verslaving?

Verslaving is er in vele varianten zoals, alcoholverslaving, cocaïneverslaving en gokverslaving. Verslaving is een ziekte en je kunt niet meer zonder.

Je spreekt van verslaving als je:

  • Niet meer zonder een bepaalde drug kan
  • Steeds meer van datzelfde middel wil om het gevoel te krijgen wat verslavend is
  • Ontwenningsverschijnselen krijgt als je niet gebruikt.
  • meer dan de helft van de dag bezig bent met het gebruik door erover te denken, het te verkrijgen of daadwerkelijk te gebruiken

Wat je kunt doen als een medestudent verslaafd is?

Wanneer jij het vermoede hebt dat een medestudent verslaafd is dan moet je er wat aan doen. Dat is zeker! Een gesprek aangaan met de verslaafde is enorm lastig, maar de beste stap. Als je het niet zelf kan dan kan je dit ook melden bij jou decaan. Als het duidelijk wordt en de verslaafde toegeeft verslaafd te zijn kunnen er maatregelen genomen worden. Een van deze maatregelen is een afkickkliniek. Bij zo’n kliniek kunnen ze de juiste professionele hulp bieden. Jij kan dit niet! De verslaafde moet ook gemotiveerd zijn om te willen veranderen. Wanneer jij dit als persoon alleen probeert op te lossen zal het heel moeizaam gaan en geen resultaat opleveren.

Belangrijk

Kortom je kunt niet veel doen, ook al wil jij dat zelf graag. Een verslaafde heeft goede hulp nodig en dat kan jij helaas niet geven. De beste oplossing is om dit te melden bij je decaan en om in gesprek te gaan. Jij kan er op deze manier voor zorgen zijn of haar leven weer op de reels te krijgen. Connection-sggz is zo’n organisatie dat de verslaafde de nodige hulp kan bieden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *