Een software engineer: wat is het?

      Geen reacties op Een software engineer: wat is het?

De technologie ontwikkelt zich steeds maar door. Door deze technologische ontwikkelingen ontstaan er ook steeds meer nieuwe banen. Zo zijn er tegenwoordig veel vacatures voor software engineering op de markt te vinden. Het is vooral vacatures voor interessante functies bij grote, belangrijke bedrijven. Echter weten weinig mensen wat een software engineer precies is. In dit artikel geef ik je hier wat meer informatie over.

Wat is een software engineer?

Een software engineer is een persoon die een bepaalde software ontwikkeld, schrijft, implementeert, test, ontwikkeld en ook nog eens onderhoudt. Al deze taken doet de software engineer aan de hand van de wensen van zijn opdrachtgever. Het is aan de software engineer de taak om de software zo te ontwikkelen dat het perfect past bij de eindegebruiker. De software engine heeft een grote verantwoordelijkheid en bepaald het gehele proces van het maken van de software. Het is dus een uitgebreidere versie als de developer of programmeur die de meeste mensen kennen.

Waar werken software engineers?

De meeste software engineers zijn in dienst bij grote softwarebedrijven. Wanneer je als werkgever een software engineer nodig hebt, kan je de werknemers van zo’n bedrijf inhuren om jou te helpen. Veel grote bedrijven, die zelf veel software nodig hebben kiezen er tevens voor om hun eigen software engineer in dienst te nemen. Dit komt doordat ze hiermee veel geld kunnen besparen.

Zoek je ook nog een leuke baan als software engineer op een leuke, maar vooral ook professionele werkplek? Neem dan zeker een kijkje op https://www.werkenbijvdl.nl/. Hier staan een aantal leuke vacatures voor software engineering, misschien vind jij wel jouw nieuwe droombaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *