Is coach zijn iets voor jou?

Geen reacties op Is coach zijn iets voor jou?

Twijfel je of coach of trainer zijn iets voor jou is? Als je dit beroep wilt uitoefenen zijn er een aantal kwaliteiten en competenties waar je over moet beschikken. Maar welke zijn dit precies en waar moet je verder allemaal rekening mee houden als je trainer of coach wilt worden? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder!

Opleiding

Niet iedereen kan zich zomaar een coach noemen. Hiervoor moet je uiteraard wel een training of opleiding volgen. Je moet namelijk beschikken over een certificaat of diploma. Er zijn verschillende instituten waar je een opleiding kan volgen. Hier kun je zelf bepalen welk traject je wilt lopen en hoelang.

Competenties

Als je trainer of coach wilt worden zijn er een aantal competenties  waar je over moet beschikken. Ten eerste moet je natuurlijk goed kunnen luisteren. Deelnemers vertellen namelijk hun persoonlijke en vooral vertrouwelijke verhalen aan jou. Om vertrouwen te krijgen zul je dus goed naar ze moeten luisteren. Verder is het belangrijk dat je je kan inleven in mensen en goede communicatieve vaardigheden hebt. Dit maakt de band met een deelnemer beter en zo kun je ze goed voorzien van advies.

Waar kun je aan de slag

Als je trainer of coach bent zijn er een aantal plekken waar je kunt werken. Zo zijn er verschillende trainingsinstituten waar je kunt werken. Hier schrijven deelnemers zich zelf in. Verder kun je ook als zelfstandige aan de slag. Dan kun je jezelf promoten, zoals coach Haarlem, op de markt en via je eigen netwerk op zoek gaan naar deelnemers. Verder zijn er tegenwoordig ook veel organisaties die een coach of trainer zelf al in dienst hebben. Mochten werknemers de behoefte hebben om met iemand te praten of een coaching traject in te gaan, kunnen zij de coach van werk inschakelen.