Je carrière ontwikkeling verbeteren? Lees deze tips!

Iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel een persoon waar hij of zij naar op kijkt. Deze persoon lijkt een duidelijk pad te zijn ingeslagen wat betreft zijn of haar carrière en hierdoor kunnen zij het werk doen wat zij graag willen en weten zij zich steeds meer door te ontwikkelen. Je zult hier misschien naar kijken en denken: dat wil ik ook! En dat is logisch. Maar als je denkt dat het deze persoon allemaal komt aanwaaien heb je het waarschijnlijk mis. Je zult namelijk veel stappen moeten nemen om je carrière pad in eigen handen te nemen. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je jezelf op een goed niveau blijft ontwikkelen zullen we je daarom in dit artikel uitleggen, zodat jij ook de carrière waar je van droomt gaat leven!

Breid je netwerk uit

Als je je wilt blijven ontwikkelen zal je op een actieve manier je netwerk uit moeten breiden. Hopelijk heb je een baan waarin je dit al vanzelf kunt doen. Ben je veel in contact met je collega’s? Mooi! Zorg er dan ook voor dat je deze contacten blijft behouden, want dit kunnen altijd ingangen zijn naar een nieuwe baan.

Blijf studeren

Zorg ervoor dat je je niet alleen binnen je werk ontwikkeld, maar ook erbuiten. Je wilt het liefst dus altijd blijven studeren en dit kan op veel verschillende manieren. Zo zou je bijvoorbeeld elk jaar een aantal boeken kunnen lezen om je te verdiepen in een bepaald onderwerp waar jij je in wilt ontwikkelen. Maar wat je daarnaast ook nog kunt doen is het volgen van bepaalde cursussen om die je ontwikkeling ten goed zullen komen. Zo kun je als ontwikkelingspsycholoog bijvoorbeeld een cursus zelfvertrouwen voor kinderen volgen om je therapiën op dit gebied te kunnen verbeteren. Dit soort cursussen kun je makkelijk volgen naast je huidige baan, want er zijn veel aanbieders die hier rekening mee houden.

Wees niet bang voor verandering

Tot slot moet je nooit bang zijn voor veranderingen. Als je niet veranderd, dan zal je ook nooit nieuwe dingen leren of ontdekken. Probeer er daarom voor te zorgen dat je deze veranderingen juist met beiden handen wilt aanpakken en je zult merken dat je carrière een grote sprong voorwaarts zal maken.

Bron: www.civas.nl