Kluisjes op school

      Geen reacties op Kluisjes op school

Kluisjes vormen een belangrijk onderdeel om de veiligheid van de persoonlijke bezittingen van de leerlingen op een school te garanderen. Ze bestaan in verschillende soorten en maten, dus het vinden van de voor jouw school geschikte kluis kan een hele klus zijn.

De school kluisjes kunnen in materiaal variëren van staal tot plastic. Omdat plastic lockers goed tegen vocht kunnen, zijn ze ideaal om buiten te gebruiken. De metalen lockers zijn echter vaak goedkoper en hebben een ruimere keus in het assortiment en hebben vaak een anti-bacteriële afwerking.

Over het algemeen zijn er 3 verschillende maten, de kubusvorm, lage kluizen en hoge kluizen. De kubus kluis heeft minder ruimte maar is wel flexibel in het installeren. De keuze voor lage of hoge kluizen heeft te maken met de leeftijd van de leerlingen.

Individuele lockers

Je kunt als school kiezen voor individuele lockers voor de studenten of voor een multi-deur optie, dit is afhankelijk van wat de leerlingen nodig hebben. Wanneer niet de gehele opslagruimte van een hoge locker wordt gebruikt, dan kun je deze ruimte optimaliseren door er verschillende compartimenten in te bouwen.

Er kan gekozen worden uit lockers met een vlakke of een aflopende bovenkant. De lockers die aflopen zijn goedkoper. Ze bieden wel iets minder opslagruimte, maar er blijft over het algemeen geen vuil of stof aan de bovenkant liggen.

Wanneer er sprake is van één deur per locker dan is er maar één iemand die er gebruik van kan maken. Dit biedt meer ruimte per individuele leerling. Wanneer je dit aan twee leerlingen toewijst dan wordt de opslagruimte minder maar je bespaart wel kosten.

Kiezen uit ingezette of opliggende deuren kan lastig zijn, juist vanwege de geringe prijsverschillen die er zijn. Voor scholen is het belangrijk dat de lockers tegen vandalisme kunnen en dus stevig genoeg zijn in de uitvoering. Sterke deuren met sterke scharnieren zijn de beste optie.

Opslagruimte

Net zo belangrijk als de kwaliteit van de opslagruimte is de kleur van de lockers en de uitstraling die ze hebben naar de rest van de ruimte. Het is van belang dat je weet wat voor uitstraling je wilt binnen je school. Het beste is om je goed te laten informeren over de mogelijke kleurcombinaties.

Het belangrijkste gedeelte van de locker is natuurlijk het slot. Er zijn 4 verschillende types, de cam lock die middels het principe van draaischijven werkt. Zo’n slot kan altijd met een loper geopend worden. De hasp lock die een combinatie is van hangslot en cilinder en het combinatie slot. Dit laatste is het duurste, maar ook het meest praktische. Er is geen fysieke sleutel, maar wordt geopend door het invoeren van een code.

De meest geavanceerde is de smart locker, deze werken op basis van elektronica. De leerlingen openen dan hun locker met gebruik van hun smartphone. Dit is de meest veilige oplossing maar tevens ook wat duurder dan de vorige opties.

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om te kiezen voor lockers die naast de opslag ook het opladen van laptops en smartphones kunnen verzorgen. Uiteraard valt deze mogelijkheid ook weer in een hogere prijsklasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *