Tips voor het maken van je eigen website

      Geen reacties op Tips voor het maken van je eigen website

Denk je erover na om je eigen website op te zetten? Bijvoorbeeld voor het bijhouden van een blog of misschien wel de verkoop van je eigen producten? Door de komst van platformen als WordPress en Shopify is dit tegenwoordig een stuk gemakkelijker geworden. In dit artikel vertel ik je hoe je eenvoudig je eigen website of webshop start. Lees dus vooral verder!

Website

Waar je vroeger nog echt moest kunnen coderen om een website te ontwerpen, is dit tegenwoordig niet meer per se nodig. Met de komst van bijvoorbeeld WordPress kun je in theorie binnen een dag je eigen website lanceren. Je kiest een domeinnaam en een hosting service en je installeert vervolgens de WordPress-applicatie. Nadat je je admin-account hebt geregistreerd kun je inloggen in de backend van je website en heb je de keuze uit verschillende gratis thema’s. Deze thema’s zijn nogal basic, maar het kan best dat een standaardthema volstaat voor jouw project. De meeste mensen kiezen er echter voor om een premium-thema te installeren.

Nadat je het juist thema voor je website hebt gevonden, kun je aan de slag met het personaliseren van het thema en het vullen met content. Voor het personaliseren van het thema is het erg handig als je kennis hebt van coderen. Zo maak je het jezelf met een beetje basiskennis van html al een stuk eenvoudiger. Een basiscursus html is dus geen overbodige luxe!

Webshop

Wil je producten gaan verkopen via je eigen website? Dan zul je je eigen webshop moeten bouwen. Dit kun je doen eenvoudig doen in de WordPress-omgeving door een koppeling te maken met Woocommerce (er bestaan enkele hele goede templates voor webshops), maar WordPress is van origine bedoelt voor blogs en relatief eenvoudige websites. Voor het lanceren van je eigen webshop wordt vaak geadviseerd om gebruik te maken van platformen als Shopify en (in iets mindere mate) Magento.

Bron: https://www.learnit.nl