Top sollicitatietips voor het invullen van online sollicitaties

Als u solliciteert op een functie bij een uitzendbureau voor hoger opgeleiden dan is het belangrijk om geen fouten te maken tijdens uw sollicitatie. Veel sollicitaties gebeuren daarnaast vaker online dan offline, vul daarom eerst je online sollicitatie offline in! Dit wordt geadviseerd om een aantal redenen:

Omdat u tijdens het proces de verbinding kan verliezen – het kan zijn dat u alles in één keer moet voltooien als er geen “opslaan en retourneren” knop is, wat betekent dat als u details nodig heeft die u niet hoeft te overhandigen, het moeilijk is om door te gaan.

Omdat het mogelijk is dat u een fout indient voordat u klaar bent – door eerst offline uw sollicitatie te maken kunt u deze bekijken, zodat u fouten uit uw sollicitatie kunt halen.

Omdat uw ingelogde sessie een time-out kan krijgen voordat u klaar bent – kopieer en plak de toepassing sjabloon in Word of iets dergelijks. Vul het in, print het en controleer het en breng de gegevens over naar de online sollicitatie. Het is gemakkelijker om spelling en andere fouten op een afgedrukte pagina te controleren in plaats van op een scherm. 

Door deze tips op te volgen bent u er op deze manier zeker van dat u alle benodigde gegevens hebt ingevuld, dat u alle benodigde documentatie hebt toegevoegd en uw aanvraag foutloos is voordat u op de verzendknop drukt.

Als er een woord telling is die niet lager of hoger mag zijn dan een bepaald aantal. Bereid uw antwoord dan eerst voor in Word, controleer het aantal woorden en breng de informatie over naar de online toepassing.

Dit alles kost tijd, maar het is veel productiever om een aantal gerichte sollicitaties goed te voltooien dan om een groot aantal slecht ingevulde aanvragen af te vuren. 

Bron: https://www.premiumprofiles.com/nl.