Zoeken naar de juiste stage

      Geen reacties op Zoeken naar de juiste stage

Als student krijg je gedurende je studie de kans om een kijkje te nemen in je toekomst. Dit wordt gedaan door een stageplek te vinden in de functie waar je voor studeert. De zoektocht naar de juiste stage kan echter enorm lastig zijn, omdat je natuurlijk bij een leuk bedrijf aan de slag wil.

Begin op tijd

Dit zal je ongetwijfeld vaak gehoord hebben: ‘Begin op tijd’. En het is ook zo. Wil je bij een leuk bedrijf aan de slag? Dan zal je op tijd moeten beginnen met zoeken. Hiermee onderscheid je je namelijk ook van de rest, waardoor je nog als enige op de markt aan het zoeken bent. Daarnaast zullen bedrijven meer waardering voor je hebben op het moment dat je timemanagement goed zit. 

LinkedIn

Op LinkedIn is bijna ieder bedrijf actief, ook in jouw sector. Plaats daarom een uniek en opvallend bericht waarin je jezelf en je vraag laat zien. Vraag ook in het bericht of jouw netwerk toevallig bedrijven weet die geinteresseerd in je zijn. Je kunt daarbij jezelf ook zichtbaar maken voor recruiters, die jou wellicht aan een leuke stage kunnen krijgen. Kijk op LinkedIn ook eens onder het kopje ‘Vacatures’, misschien staat daar iets tussen. 

Opleiding

Je doet niet voor niks een opleiding die je leuk vind. Doe je de opleiding middenkaderfunctionaris? Vraag dan eens in je opleiding naar mensen die bij bedrijven stage hebben gelopen in de GWW sector. Kijk ook eens op Infravak naar mogelijkheden. Binnen je opleiding kun je ook oud studenten of docenten vragen naar opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *