Zou u graag een cursus assertiviteit willen volgen?

Vorig jaar ben ik door omstandigheden in een burn-out terecht gekomen. Dit had voor mij te maken met het feit dat ik meerdere jaren achter elkaar in een overlevingsstand heb geleefd. Mijn werk, het gezin en daarnaast ook gezondheidsredenen maakten dat ik maar bleef doorgaan zonder te letten op wat ik zelf echt nodig had. In 2019 kreeg ik schouderklachten en toen ik ook daar geen gehoor aan gaf, ben ik uiteindelijk begin 2020 in een burn-out terecht gekomen. Dit was natuurlijk erg vervelend en confronterend. Een dergelijke situatie maakt dat ik van de ene op de andere dag met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Het is voor mij een moment van bezinning en reflectie geweest: hoe kon het toch gebeuren dat ik een burn-out op heb gelopen? Op terugwerkende kracht zag ik al gauw wat ik verkeerd had gedaan maar dat blijft altijd achteraf. In de tijd die volgde heb ik in een ontzettend diep dal gezeten waarbij ik leer probeerde te trekken uit de lessen die op mijn pad waren gekomen. Ik zag dat ik al jaren lang bezig was het anderen naar de zin te maken, en ben mezelf daarbij compleet vergeten. Op mijn werk kon ik niets anders doen dan wat er gevraagd werd, terwijl ik achteraf zelf ook wat nodig had. Ik nam teveel hooi op mijn vork en achteraf verbaasd het me dat ik als mens zolang door heb kunnen gaan. Het werd hoog tijd dat het tijd werd voor mij! Mijn bedrijfsarts raadde me aan om hulp te zoeken in de vorm van een cursus assertiviteit. Zelf was ik op dat moment nog niet op het punt dat ik niet open stond voor een cursus assertiviteit. Dit had er voor mij mee te maken dat ik zelf ook professional in de hulpverlener ben. Maanden streken voorbij waarbij ik me in al die tijd neerslachtig heb gevoeld. Ik wist dat er iets moest veranderen en dat ik meer assertiviteit moest opbouwen was me duidelijk. Na langere tijd in dit vaarwater te hebben gezeten was ik tot de conclusie gekomen dat een cursus assertiviteit misschien toch niet een gek idee was. Ik ben daarop gaan zoeken op het internet naar een cursus assertiviteit. Omdat ik in een buitengebied woon en niet in de mogelijkheid ben van eigen vervoer, leek het me handig om een online variant van een cursus assertiviteit te kunnen volgen. Ik kwam uiteindelijk op assertief.nl terecht. Een hele duidelijke website waarin verschillende vormen van een cursus assertiviteit te volgen waren. Nadat ik de website had bekeken lukte het me met een paar keer klikken en het invullen van een aantal gegevens om een basis cursus assertiviteit aan te vragen

Hier vindt u een cursus assertiviteit op maat

Naast een online cursus waren er nog meer vormen van een cursus assertiviteit die ik kon volgen. Zo zag ik op assertief.nl dat het bedrijf ook workshop en lezingen geeft, waar u deel aan kunt nemen. Mijn conclusie was daarom: voor iedereen is er een cursus assertiviteit op maat.

Wilt u meer weten?

Ik zou deze website willen aanraden omdat:

  • Het een investering is voor uzelf of het personeel waarmee u werkt
  • Er voor iedereen een passende manier is van een assertiviteitstraining
  • Het snel en eenvoudig is om een cursus assertiviteit op maat aan te vragen

Kijk zelf ook eens op de website voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *